Welkom bij Nickerie.info

Nickerie, gelegen in het noordwesten van Suriname, is een district met een rijke geschiedenis. In de 18e eeuw vestigden zich Schotten en Engelsen met hun slaven aan de Corantijn- en de Nickerierivier nadat Suriname onder Engels bewind kwam in 1799. Deze kolonisten bouwden plantages op en begonnen met het verbouwen van katoen, koffie, cacao en suikerriet. In de 19e eeuw werden de plantages in Nickerie steeds welvarender. Plantages zoals Paradise, Waterloo en Hazard waren belangrijk voor de economie van het gebied.

In diezelfde tijd werd Coronie samengevoegd met Nickerie en werd het district “Nieuwe Kolonie” genoemd. Later, in 1851, werd Coronie afgesplitst van Nickerie. Aan het einde van de 19e eeuw werden de plantages getroffen door diverse rampen, zoals kustafslag, zware neerslag, malaria-epidemieën en krullenziekte, waardoor de productie uiteindelijk ten onder ging.

Na het instorten van de plantage-economie werd de balata-industrie belangrijk voor de regio. Echter, de gouverneur wilde niet dat de Hindoestaanse arbeiders werkten in deze industrie en wilde hen in de landbouw houden. Daarom begonnen de Hindoestaanse boeren met de teelt van rijst. Tijdens de jaren ’30 nam de rijst- of padieproductie in Nickerie fors toe. In de daaropvolgende jaren begon men met de mechanisatie van de rijstbouw. Van 1933 tot 1939 leidde de firma van Dijk, gesubsidieerd door de overheid, een succesvol proefproject voor het mechaniseren van de rijstbouw.

Vandaag de dag is rijstteelt nog steeds een belangrijke economische activiteit in Nickerie. Naast rijstbouw zijn er ook andere bedrijven in de regio gevestigd, zoals de productie van bakstenen en dakpannen. In combinatie met de prachtige natuur en de rijke cultuur, maakt dit Nickerie tot een unieke bestemming in Suriname.

Lokale instanties en bedrijven

Nieuwste aanmeldingen

Politiepost Paradise Uitgelicht

  • Politiepost Paradise

PARSASCO

  • PARSASCO
  • PARSASCO
  • PARSASCO

Advertentie

Nickerie T-Shirt

In de Spotlight

Latest Events

View All Events

Get Deals

Find Featured Deals

image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found
image not found