Welkom bij Nickerie.info

Nickerie: een economische hub

Nickerie is een belangrijke economische hub in Suriname, en heeft in de loop der jaren een aantal belangrijke exportproducten voortgebracht. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste exportproducten van Nickerie.

Rijst is de belangrijkste exportproduct van Nickerie en levert een belangrijke bijdrage aan de nationale rijstproductie van Suriname. Het district heeft een rijke geschiedenis in de rijstteelt, en is tegenwoordig verantwoordelijk voor de productie van meer dan de helft van de Surinaamse rijst. De rijstteelt vindt voornamelijk plaats in de Nickerierivier, waar de bodem vruchtbaar is en de irrigatie- en afvoersystemen goed zijn.

Daarnaast staat Nickerie bekend om zijn baksteen- en dakpannenproductie. Het district heeft een aantal kleiputten waar klei wordt gewonnen, die vervolgens wordt verwerkt tot bakstenen en dakpannen. Deze producten worden niet alleen in Suriname gebruikt, maar worden ook geëxporteerd naar andere landen in de regio.

Een ander belangrijk exportproduct van Nickerie is vis. Het district ligt aan de monding van de Corantijnrivier, die rijk is aan verschillende soorten vis, waaronder sardines, tonijn en kabeljauw. Lokale vissers vangen de vis en brengen deze naar de Nickerie haven, vanwaar het wordt geëxporteerd naar andere landen in de regio.

Ten slotte heeft Nickerie ook een opkomende exportmarkt voor groenten en fruit. Het district heeft een vruchtbare bodem en gunstige klimatologische omstandigheden voor de productie van groenten en fruit. Lokale boeren produceren groenten en fruit zoals komkommer, tomaten, watermeloen en ananas, die worden verkocht op de lokale markten en ook worden geëxporteerd naar andere landen in de regio.

Al met al is Nickerie een belangrijk district voor de Surinaamse economie, en levert het een belangrijke bijdrage aan de nationale rijstproductie en de export van verschillende producten zoals bakstenen, dakpannen, vis, groenten en fruit. Met zijn vruchtbare bodem en rijke natuurlijke hulpbronnen zal Nickerie naar verwachting ook in de toekomst een belangrijke economische hub blijven in Suriname.