Welkom bij Nickerie.info

Nickerie en haar geschiedenis

Nickerie heeft een oppervlakte van ongeveer 5.353 vierkante kilometer en is de op één na grootste district van het land. Het is de thuisbasis van ongeveer 38.339 inwoners (2023). Het district ligt aan de monding van de Corantijnrivier, die een grensrivier vormt tussen Suriname en Guyana.

De hoofdplaats van Nickerie is Nieuw-Nickerie en het ligt aan de oever van de Nickerierivier. Het district grenst aan het oosten aan het district Coronie en aan het zuiden aan het district Sipaliwini.

Nickerie staat bekend om zijn rijstteelt, waarbij het district een belangrijke bijdrage levert aan de nationale rijstproductie van Suriname. Het is ook de thuisbasis van enkele andere belangrijke economische activiteiten, zoals de productie van bakstenen en dakpannen.

Het district is niet alleen rijk aan economische activiteiten, maar heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis. Het heeft een multiculturele samenleving met verschillende etnische groepen, waaronder Hindoestanen, Javanen, Chinezen en Inheemsen. Dit heeft geleid tot een diversiteit aan festivals en tradities in de regio, zoals de Holi Phagwa, Eid-ul-Fitr en Divali.

Nickerie heeft ook enkele toeristische attracties, zoals het Bigi Pan-natuurreservaat, dat bekend staat om zijn vogels en andere dieren in het wild, waaronder de roze lepelaar en de Amerikaanse dwergstern. Andere attracties zijn de oude plantages en historische gebouwen, zoals de Nickerie-suikerfabriek en het Fort Nieuw-Amsterdam.

Nickerie is niet alleen rijk aan natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit, maar heeft ook een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de koloniale periode. Tegenwoordig is Nickerie een bloeiend district dat zich blijft ontwikkelen en groeien.